Rotua eteenpäinvievä kasvatus ei kuulemma onnistu jos "antaa paskojen pyöriä nurkissa". Tunnen nyt piston sydämessäni, etten ole vienyt rotua eteenpäin kasvatustyölläni, joten laitan kaksi steriloitua narttua ja yhden uroksen myyntiin. Uusia koteja siis haen...

NO EN TODELLAKAAN HAE!!! Mielestäni rotua voi viedä eteenpäin muullakin keinoilla kuin myymällä pois perheenjäsenet sitten kun niistä ei ole enää tuottoa ja hyötyä. Osa-omistus tai sijoitusnartuilla jopa paremmin koska niitä narttuja ei tule käytettyä kuin kerran tai korkentaan kaksi. 

En ole mielestäni  vienyt rotua eteepäin sen huonommin kuin muutkaan kasvattajat eikä silti ole tarvinnut laittaa yhtään koiraa kiertoon. Jos olisin haalinut valtavan koiralauman kotiini niin varmaan olisi ollut pakko myydä pois kun minulla ei yksinkertaisesti olisi ollut voimia eikä rahaa niin ison lauman hoitamiseen ja ylläpitämiseen. Nyt minulla on joitakin narttuja sijoituksessa ja voin halutessani jatkaa harrastusta niillä mutta jos en niin tee, niin niillä on kuitenkin pysyvät ja rakastavat kodit siellä missä ovat eivätkä ne lähde kiertoon.