keksinyt kuinka hyvin maitokahvi sopii yhteen kaurapuuron kanssa?! Ilman piku-Aada olisi saattanut makuelämys jäädä kokematta mutta näin niitä uusia makuyhdistelmiä syntyy varsin helposti...Aada sisään, Aada bongaa Jorma-kissan lattialla, Jorma hyppää vauhdilla pöydälle, jossa minun kahvimukini ja puurolautasellinen odottaa, Jorma kaataa kahvimukin, muki kaatuu suoraan puurolautaselle, puuro ui kahvissa. Onni onnettomuudessa, että vain hyvin pieni määrä kahvia menee hukkaan lattialle.

Mutta sattuuhan näitä. Minulta paloi eilen karjalanpiirakat, joita suunnittelin tarjoavani tänään Aadaa hakemaan tulevalle perheelle. Harri Ollin floppia seuratessani piirakat unohtuivat uuniin. Onneksi palaneen haju saavutti viimein hienostuneen hajuaistini. En tiedä kuinka piirakoiden olisi käynyt jos Olli olisi onnistunut viimeisessä hypyssään.

Ensi viikoksi varattu Paavolle lääkärinaika. Paavon polvi on edelleen haitannut hänen normaalia elämää, joten polvi puhdistetaan luupiikeistä. Homman hoitaa Imatralla P.Sarkanen. Sillä aikaa kun Paavoa operoidaan käyn moikkaamassa Aava-tyttöstä Vuoksenniskalla ja tarkoituksena on käydä moikkaamassa myös viime kuussa 9 vuotta täyttänyttä Felix-poikaa.

Näytönohjaimeni temppuilee. Huomenna menen myös tietokonelääkäriin. Pikselit ovat näytössäni miten sattuu tällä hetkellä eikä ihan kaikki toiminnot onnistu kun fontitkin näkyy melkein talonkorkusina.

Lappeenrannan näyttelyyn olen ilmoittanut sijoituskoiran Aavan, Ullan ja Hempukan. Hempukalla odotettavissa eka juoksu joten saattaa neito olla aika karvaton mutta kun on kyseessä kotinäyttely...

Aadan lähtö siis edessä. Neito on tuonut meidän rauhalliseen elämään paljon iloa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kummasti omat koiratkin innostuvat leikkimään pennun kanssa ja etenkin Kirppu-äippä on ylpeä lapsestaan vaikka välillä onkin sen näköinen, että "minkälaisen monsterin olen tähän maailmaan saattanut". Aada innostuu välillä kiusaamaan äippäänsä oikein kunnolla ja ihmettelenkin kuinka kärsivällinen Kirppu lapsensa kanssa on. Aadan ollessa väsynyt se saa mahtavia hepuleita ja ravaa ympäri taloa ja pitkin peltoja sellaisella vauhdilla, että oksat pois.

Neito on ollut aivan sisäsiisti niitä muutamaa alkupäivää lukuunottamatta kun en itse ymmärtänyt kuinka hänen kanssa toimitaan. Nyt hän pissii jo melkein käskystä vaikken ole edes makupaloja käyttänyt opettamiseen vaan ihan kehumalla. Naapurit ovat onneksi jo tottuneet sihen, että jostain puskasta kuuluu riemukkaita iloisia huutoja "hyvä pissi, hieno pissi, mahtava pissi, suurenmoinen pissi, harvinaisen hyvä pissi, erinomainen kakki".

Aadan kaikki kulmurit ovat nyt tippuneet. Aadan uusi äippä Kaisa saakin mukaan kaksi kulmahammasta ja yhden poskihampaan laitettavaksi aarrearkistoon. Purenta on kunnossa mutta viimesenä kasvavan alakulmurin asentoa pitää seurata, että asettuu oikealle paikalle yläkulmuriin nähden. Alaleuka on vielä hiukan kapea.

Aada on hassu sekoitus Paavoa ja Kirppua ja oikein naurattaa kun seurailen neitoa. Pää, ilme ja eleet on aivan kuin Kirpulla mutta vahvan turkin se on perinyt isältään. Raajat on vielä aika lyhyet mutta hyvin suorat ja vahvat ne on ja kun neito on tuollainen ikiliikkuja niin lihaskunto on hyvä. Aada aloittanee vepe- ja tokouransa Kotkassa Laurin, Sulon ym. muiden lansujen kanssa.