Tänään oli vihdoin mopoilun käsittelykoe. Heräsin viiden jälkeen aamulla ja seitsemältä olin ajokoululla. Sitten kuteet niskaan ja hikolemaan.

Ajeltiin Muukkoon, jossa minun lisäkseni 3-4 poikaa suorittamassa koetta. Ehdin vielä ennen kokeen alkua harjoitella muutaman kerran pujottelua mikä oli tosi hyvä kun tuntui ettei enää osannut ollenkaan. Siinä vaiheessa meinasi jo uskoa pettää...

Kun koe sitten alkoi olin jo hiestä aivan märkä. Topatut housut ja takki kaikkine suojineen + pitkävartiset prätkäsaappaat + kypärä + topatut hanskat on aika lämmin varustus näille hellekeleille vaikkei niitten vaatteitten alla edes jännittäisi vaan kun jännitti a i v a n sikana.

Pujottelu meni kuin menikin hyväksytysti läpi mutta kun pujottelun jälkeen piti hieman taluttaa pyörää niin tuntui, että tärisin niin paljon, että pyörää kaatuisi. Vaan ei se kaatunut ja kyllä ne pojatkin jännitti ja tärisi.

Viisi käsittelykoetta, joista yhden uusin kun ajoin kaartion päälle... hieman turhan paljon vauhtia. Ei se välttämättä mikään maailman kaunein läpimeno ollut mutta läpi meni kaikki viisi osiota. 

Käsittely-harjoitus olikin se kaikkein vaikein ja kinkkisin homma joten olo oli helpottunut. Ilma jatkoi lämpenemistä ja puoli yksitoista olinkin katsastusasemalla inssiajoa varten. Sain korvanapin ja ohjeet kuinka toimia eri tilanteissa esim. silloin kun inssi antaa ajo-ohjeita, silloin kun inssi ei anna ajo-ohjeita sekä tilanteita varten jolloin puhelin jostain syystä lakkaa tomimasta(kuulemma usein).

Ja siitäkin huolimatta kun jossain vaiheessa ajettaessa lakkasin saamasta ohjeita korvanappiini olin aivan pallo hukassa miettiessäni sitä, että m i k s i lakkasin saamasta ohjeita ja m i t ä h ä n minun tulisi tehdä ja m i n n e ajaa.  Sitä miettiessäni ajoin melkein punaista päin. Pysähdyin siis liian myöhään valoissa eli vasta suojatien jälkeen ja hylsyhän siitä sitten tuli.

Hylsy on helppo hyväksyä kun itse mokaa mutta sitä on vaikea käsittää, että seuraava inssiaika on vasta kolmen viikon päästä. Nyt sitten mietiskelen kolme viikkoa tekemääni virhettä ja ilmeisesti siitä oppineena sitten uudelleen inssiin.

Inssi määräsi minulle vielä lisäajoa 50 minsaa eli kaksi ajotuntia mutta se ajetaan sitten kolmen viikon päästä juuri ennen inssiä. Lappeenrannan katsastusasema on ilmeisesti niin ruuhakutunut, ettei aikaisempia aikoja ole saatavilla.

Kolmen viikon päästä onkin jo Tellun laskettu aika joten huonolla tuurilla en pääse edes silloin suorittamaan inssiajoa. Kesä taitaa olla jo ohi ennen kuin saan kortin mutta eipähän sitten enää tule hiki Cool