nyt muutamia uutisia ja kuvia eli aloitetaan lonkkakuvista. Ht:n Tellun Tenavan kuvat tuli takaisin A-B, 0-0 eli erittäin hyvä. Hempukan tuli takaisin D-D, 0-0. Ensin ajattelin, että kuvaan uudelleen koska kävimme kuvissa heti pitkään jatkuneen juoksun jälkeen mutta tänään tuli paperilausunnot ja niissä oli, että Hempukalla on myös kohtalainen arthrosis molemmissa lonkissa.

Olen aina ollut sitä mieltä, ettei D-lonkkaisia Landseereja tule käyttää jalostukseen ilman tosi hyviä perusteluita, koska meillä on niin paljon terveitäkin koiria mitä käyttää. Hempukka on minun mielestäni tyypiltään todella kaunis ja sellainen, jolta haluaisin Landseerin näyttävän mutta kauneus ei saa mennä terveyden edelle joten H:ta tuskin tullaan käyttämään jalostukseen. Onneksi koira on kuitenkin oireeton

Olen ihmetellyt koiranetin viimeaikaisia Landseerien lonkka- ja kyynärpäätuloksia. Aika paljon on huonoja kyynärpäitä sekä C-D lonkkaa.   Ovatkohan lausunnot kennelliitossa tiukentuneet vai onko lansujen terveydessä siltä osin tapahtunut muutosta huonompaan vai liekö nyt vain sattumaa. Hiukan pelottaa sellainen visio, ettei meilläkään kohta ole käyttää jalostukseen muuta kuin D- ja E-lonkkaisia.

Tässä yksi suosikkikuvistani Ht:n X-XL Selmasta

Popi on aiheuttanut hieman sydämentykytystä koska se on hoksanut, että järven jäätyminen laajentaa hänen reviiriiään. Poika on onneksi melko kevyt mutta nyt saa kyllä miettiä miten herran saa pysymän sieltä pois etenkin sitten keväällä kun on heikot jäät.

Popi on tosi kiinnostunut kissoista. Jopa siinä määrin, että se valtaa kissojen petin.

 

Silloin tällöin, kun Popi ei ole valloittanut kissojen petiä, on Jormakin käynyt ottamassa torkut.

P-pentueen Artulla on hieman ongelmia saada kaikki pallot mahtumaan suuhun