Meidän Paavohan ei ole enää ollut jalostuskäytössä. Sillä on useita pentueita mutta mielestäni pentujen lukumäärä on aivan ok - pienet pentueet.

Oikeastaan vielä tärkeämpi kuin pentujen lukumäärä on kuinka paljon  jälkeläisiä käytetään jalostukseen. Jos matadoriuroksen jälkeläisiä käytetään paljon jalostukseen jne. niin silloin törmätään siihen asiaan mihin nyt on törmätty - samat koirat löytyvät lähes jokaisen koiran takaa.

Paavon jälkeläsiten lonkkatulokset ovat pääosin olleet hyviä mutta siltä vaikuttaa, että Paavonkin takana on jokin viallinen geeni, joka välillä putkahtaa esiin ja siksi olen perunut lupaukseni Paavon antamisesta jalostuskäyttöön ulkomaille. 

Paavon viallinen geeni on aivan omaa spekulaatiotani ja sitä samaa matalaa lonkkamaljaa jättävää geeniä on mielestäni muidenkin koirien takana. Edellisestä pentueestani meni narttu perheeseen jossa oli juuri lopetettu 7 kk ikäinen lonkkavikainen pentu - reisiluun pää ei ollut maljassa. Pärnasen lausunnon mukaan matala lonkkamalja on vain yksi lonkkavian vaikeusaste  - ei siis mikään uusi Landseerejä vaivaava sairaus.

Toivon, että kaikki kasvattajat ilmoittaisivat jalostustoimikunnalle kaikista sairaista tai lopetetuista pennuista tai aikuisista olipa diagnoosi mikä tahansa.

Ja sitten meidän Jormasta...Jormallahan oli räkätauti jokin aikaa sitten johon se sai antibioottikuurin. Lääkekuuri auttoi hetkeksi mutta nyt se on alkanut uudelleen ja ehkä hieman pahempana kuin edellisen kerran. Olen kuullut kissojen räkätaudeista ja lääkärikinkin mukaan ne ovat lisääntyneet. Jos antibiootti ei tehoa niin kissan ennuste ei ole hyvä mutta Jormaan nyt kuitenkin kokeillaan vielä yhtä kuuria hieman vahvempana annoksena.