Aloitetaan nyt ensimmäisenä onnitteluilla eli Hyväntahdon Paloma Planka "Pimu" on nyt virallista vahvistusta vailla kansainvälinen muotovalio.

PALJON ONNEA ANSKU JA PIMU!

Onnittelut myös Piinulle, Pimun siskolle, joka oli eilen Kajaanissa PN2 heti Pimun jälkeen. Molemmat tytöt saivat siis uusien sääntöjen mukaisen SA:n eli sertifikaatin arvoisen.

Itse uskon näitten uusien sääntöjen vähentävän turhien vaalean-punaisten nauhojen jakamista!

Tähän väliin kuvia Ellun ja Sulon pojasta Herra Ylpöstä, joka kuvien perusteella on kuin ilmetty isänsä ja Hempukka.

1294559243_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1294559268_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilen oli SLY:n keskustelutilaisuus Rengossa. Mukana oli myös Tapio Eerola, joka toi sopivasti jämäkkyyttä ja huumoria keskusteluun.

Lopputulos keskustelulle oli, että seuraavassa kevätkokouksessa esitetään Pevisaan lonkkatulosrajaksi C ja poikkeusluvalla myös D sekä kyynärpääkuvauspakko mutta ei raja-arvoa.

Itse en ymmärrä millä logiikalla(naisen?) tämä on nyt parempi kuin se aikaisempi nurin kaadettu ehdotus C ja kyynärpääraja 2. Tämähän mahdollistaa nyt sen 2 käytön lisäksi myös 3.

En tosin usko, että kovin suuria muutoksia tulee jatkossa. Kaikki jalostukseen käytetyt koirat kun on käytännössä kyynärpääkuvattu tähänkin asti ja pääsääntöisesti jalostukseen kaytetään vain terveitä koiria.

Ja sitten lopuksi kerrottakoon, että meidän Hempukka eli Ht:n Suttura on astutettu ja on selkeästi pieniin päin vaikka en ultraan ole vielä ehtinytkään.

Alkuperäinen astutussuunnitelma, jolle oli myös jalostustiedustelu tehty, meni mönkään urosehdokkaan viime hetken vammautumisen vuoksi ja sen jälkeen piti tehdä pikapäätös varasuunnitelmasta joten en ehtinyt uutta jalostustiedustelua tekemään. Samat säännöt kaikille vaikka jalostustoimikunnassa olenkin Cool

Monen sähläyksen ja erehdysten kautta tulevia isäehdokkaita on kaksi ja siksi pennuille tullaan tekemään DNA polveutumismääritys. Kaksoisastutus on mielestäni melko järkevää kun jalostuspohja on suppeahko ja todennäkösesti tulen suosimaan sitä myös jatkossa.

Niin ja ne isäehdokkaat ovat Hempukalle Raigomillin Exodus sekä Dingelin Mica Male.