Tupla makaa ja petaa eteisen nurkassa kun ei aittojenkaan alle pääse. Ulos jos lasken niin puolen minuutin päästä jo itketään takaisin sisälle ja ollaan nii-inn masentuneen näköisiä. Ruoka ei maita ja lelut on pitäny ottaa pois mutta eiköhän tämäkin taas ohi mene.

Uudessa Landseer-lehdessä on julkaistu epileptistyyppisiä kohtauksia saaneitten koirien nimiä. Siellä myös kasvattini Ht:n Värikäs Väiski. Kiitos Jenni kun annoit koiran omistajana luvan julkaista nimen lehdessä. Väiskillähän ei mitään lääkärin tekemää diagnoosia ole epilepsiasta mutta koska koiralla sen tyyppisiä kohtauksia oli niin on mielestäni parempi, että Väiskin nimi listalta löytyy kuin se että ei löytyisi.

Tarkoitushan listalla on vain yksinkertaisesti se, että suodaan mahdollisuus harkita, että kannattaako samalla listalla olevien koirien sukulaisia yhdistää keskenään jalostuskäytössä. Itse ainakin harkitsisin kahteen kertaan sellaista yhdistelmää. 

Valitettavasti kaikki eivät tee jalostustiedustelua eivätkä he silloin kenties saa tietoa asiasta joten on parempi julkaista tieto kuin pimittää sitä ja jos joku näkee asian toisin päin niin silloin ollaan taas ajassa, jolloin kaikki sairaudet ja viat hyssyteltiin ja haudattiin monttuun siinä pelossa, ettei pennut mene kaupaksi. Pentujen myyminen ei pitäisi olla kasvatuksessa ykkösprioriteetti vaan nimenomaan rodun eteenpäin vieminen niin terveyden, luonteen kuin ulkonäönkin osalta. Olipa yhdistelmä tehty tervettä harkintaa käyttäen tai ei, sairauksia salaamalla tai ei niin loppupelissä jokainen kasvattaja on vastuussa tekemästään pentueesta.