yksipuolinen juttu agressiivisesta Landseerista ei ole voinut jäädä huomaamatta. Jos joku haluaa kuulla toisen version tapahtuneesta ja kahden luonnetuomarin ko koiralle tekemästä luonnearviosta, missä mitään agressiivisuuteen viittaava ei todettu, niin voi soittaa minulle niin kerron mielelläni. Asia voi vaivata erityisesti lapsiperheitä.

Lapsiperheistä vielä sen verran, että muistutan nyt vielä kerran, että pentu/koira ei ole lasten leikkikalu, ei myöskään kiukunpurkamiskohde. Pennun/koiran tulee saada syödä ja nukkua rauhassa. Se mikä ihmiselle on ystävyyden osoitus voi koiralle tarkoittaa uhkaa tai alistamista - suukottelu ja halaaminen. Kiusattu pentu/koira voi alkaa puolustautumaan ensin varoittamalla murinalla ja sitten jopa hampaita käyttäen jos murina ei tehoa. Kaikesta huolimatta Landseer on lapsirakas rotu ja terve koira puolustautuu puremalla vain ääritilanteissa.

Tänään meillä olisi ollut möllivepekisat Imatralla mutta Tuplan kanssa ei päästy, kun sillä on toinen korva tulehtunut. Tulehdus johtuu todennäköisesti pentujen jälkeen antamastani energiaruoasta. Liian vahva ruokaa alkaa usein puskea korvista ulos samoin kuin liian hiilaripitoinen. Nyt pientä taukoa uimisesta ja kevyempää ruokaa - onhan Tupla jo saanut takaisin pentujen aikana menettämiään kiloja ja vielä kun saisi karvaa niin alkaisi näyttää Landseerilta.