Tuplan hemmottelupäivä hierojalla. Olin alunperin ajatellut hierotuttaa vauva- ja vepekauden päätteeksi mutta otetaan sitten myöhemmin uusiksi. Vepekausihan päättyy ensi viikonlopun kisaan Helsingissa ja ehkä yksi treeni on vielä seuraavalla viikolla. Hyvin antoi Tupla hieroa ja meinasi välillä ihan nukahtaa. Etupäästä löytyi eniten jäykkyyttä mutta ei kait se ihme ole, kun joutuu veneitä ja hukkuvia vetämään hampaillaan. Olen Tuplan selkää monesti itse hieronut treenien jälkeen joten se, ja varsinkin takapää, oli kunnossa.

Ensi viikonlopulle näyttäisi olevan tiedossa märkää keliä mutta eipä se haittaa kunhan ei ihan myrskyksi heittäydy. On tosi mielenkiintoista nähdä kuinka Tuplan kahden veneen liikkeestä selviää kun on vasta muutaman kerran kokeiltu niin, että Tupla lähtee yksin veneessä. Samoin avoimen hukkuvaa ollaan treenattu tasan yhden kerran vepeleirillä. Omasta veneestä hyppääminen on takellellut ja olen tosi tyytyväinen, jos lähtee edes toisella köydenheitolla. Viennissä on ollut vaihtelevaa - joskus vie hyvin, joskus lähtee mutta ei vie veneelle ja joskus ei lähde tolppia pidemmälle. Vielä on se palkkaus hakusessa - onko se lelu, keppi vai Sheba. Nyt näyttäisi kotona kiinnostavan yksi tietty pallo, jota voisi tietty testata huomisissa treeneissä. Se mitä sitten kisassa tehdään, tai jätetään tekemättä, jää nähtäväksi. Tavoitteena ja toiveena olisi tulos - kolmonen olisi harjoitteluun nähden voitto mutta kokemus vieraasta rannasta, vieraista ihmisistä on myös hyväksi.

On se melkoinen etu tuloksia ajatellen sellaisilla koirilla, jotka saavat kisata omassa treenirannassa, omien tuttujen treenikavereiden ollessa avustajina. Sellaisilla paikkakunnilla missä järjestetään monia kisoja kesän aikana ei välttämättä tarvitse koskaan lähteä merta edemmäs kalaan jos vain tuomari on eri. Tietysti on niitä koiria, joille on sama mikä ranta ja kuka avustaa mutta luulen, että suurin osa koirista on sellaisia, joille sillä on merkistystä.

Pitäisiköhän alkaa tuossa omassa rannassa järjestää kisoja niin tulisi edullisemmaksikin. Nyt ensi viikonloppua ajatellen palaa rahaa kivasti ilmoittautumisiin, matkoihin, yöpymisiin ja ruoat ja juomat päälle mutta vielä enemmän rahaa palaa jos ensi joulukuussa ilmoittaa kaikkiin kolmeen messarin näyttelyyn ja niin me varmaan tehdäänkin eri asia on sitten ehtiikö Tuplan karva siiheksi kasvaa. Vauvojen jälkeen Tuplalla on noin viisi karvaa poikittain mutta on se kätevää, kun uimisen jälkeen ravistaa, niin se on jo melkein kuiva. Pyyhkeellä pyyhitään silti, koska se on Tuplan mielestä niin i-ha-naa.

Kisoista vielä sen verran, että toivoisin peruutuksia vielä tulevan niin saatais Omppukin vielä mukaan.