Lauantaiaamuna herätys puoli viideltä, pikainen aamiainen ja Tuplan ulkoilutus ja sitten nokka kohti pääkaupunkia - "kesän" ensimmäistä kisaa tavoitteena ensimmäinen avoimen luokan tulos.

Helsinkiin päästyämme ihmettelin lähes myrskyisää tuulta - enpä ollut osannut odottaa mutta onneksi oli paljon vaatetta mukana ja kun ne kaikki laittoi päälle niin hyvin tarkeni. Ymmärrettävistä syistä muutama sove koira päätti olla osallistumasta kisaan. Kotkaa lukuunottamatta Tupla ei ole meressä uinut eikä varsinkaan sellaisessa tuulessa enkä siis yhtään osannut aavistaa kuinka se reagoisi puhumattakaan Ompusta Ht:n Åmppu Jermun tytär, jolle kisa oli ensimmäinen.

Eka liikkeessä tuli pientä viivettä kun etummainen vene ei ollutkaan valmis vielä vaikka tuomari oli jo minulta kysynyt valmiutta. Sen ei tietenkään pitäisi vaikuttaa mitenkään mutta Tupla otti aavistuslähdön ja siitä -5 pojoa. Viennin onnistumista en edes odottanut, koska jostain syystä Tupla on siitä alkanut kieltäytymään. Oman veneen liikkeessä jouduin heittämään köyden kaksi ylimmääräistä kertaa ja siitä -10. Hukkuva meni epäröimättä ja kaikki liikkeet kuitenkin tolppien väliin. Tupla oli avoimien paras 60 pisteellä. Tuuli ei siis vaikuttanut millään tavalla koiran suoritukseen ja siitä olen ylpeä, sillä moneen koiran tulokseen tuuli vaikutti todella paljon. Erittäin ylpeä olen tietysti myös sijoistuskoirastani Ompusta joka ohjaajansa Annan ja apuohjaajansa Antin kanssa tekivät ykköstuloksen 96 pisteellä - varmaa työskentelyä kertakaikkiaan! Yöksi Espoon Korpilammelle, jonne myös Anna ja Antti majoittuivat saatuaan kisapaikan myös sunnuntaille.

Sunnuntai aamuna tukeva, monipuolinen aamiaistankkaus, koirien ulkoilutus ja kohti Rajasaarta. Yöllä oli hieman satanut mutta pahin tuuli oli tyyntynyt ja aurinko alkoi paistamaan pilveettömältä taivaalta. Edellisenä päivänä oli lähes kaikki mahdollinen vaatetus päällä mutta sunnuntaina oli niin lämmintä, että pärjäsi yhdellä pitkähihaisella. Omat haasteensa oli myös tälle päivälle kun alkoi veneiden ylösnosto. Iso nosturi, kymmeniä nostettavia purjeveneitä, painepesureita ja ties mitä ihan kisapaikan vieressä. Olen ylpeä Tuplasta, sillä se tuskin huomasi mitä vieressä tapahtui mutta valitettavasti joidenkin koirien kisa meni pilalle kun koirat ottivat kiintopisteen nostopaikasta ja menivät reilusti ohi maalitolppien.

Tupla malttoi olla ottamatta varaslähtöä kahden veneen liikkeessä mutta muuten kisa meni niin kuin edellisenä päivänä mutta pisteitä juuri sen verran enemmän, että saatiin toivottu 3. tulos. Omppu petrasi myös ja teki täydet 100 pistettä ja sai siis toisen 1. tuloksen ja siirron avoimeen luokkaan. Onneksi päivä oli lämmin sillä luokanvaihtohan tietää aina uimista ja niin joutui ohjaaja Anna ja apuohjaaja Antti hyppäämään venestä aamulla mitattuun +10 asteiseen veteen.

Annalle välähti lauantaiaamuna menomatkalla peltipoliisi ja minä joudin kotimatkalla ihan moottoripyöräpoliisin pysäyttämäksi ja poliisiautoon kun hienoa viikonloppua fiilistellessäni unohdin ajan ja paikan ja ajoin 80 alueella 102 km/h. Elämä on ja hyvä kun saivat roiston kiinni :)