loppuu huomenna ja nyt päästään ulos treenaamaan - joo-o ja pk-tottista - on hyvin tärkeää, että käyttää oikeita termejä tekemisistään;) 

Kaksi uuttaa BH:ta on nyt lansuilla - onnea Jaana ja Kaisa - eli enää yksi puuttuu jos haluaa ne PK-oikeudet. Me tuskin tullaan olemaan se viides vaikka noin periaatteessa liikkeet jo sujuukin - ehkä kuitenkin tänä vuonna. Haasteellisinta on kontaktin pitäminen mutta kun vasta vuoden alussa sitä aloitimme harjoittelemaan niin ei liene ihme ettei se vielä suju. BH-kokeessa kontaktin pitäminen koko suorituksen ajan ei ole välttämätöntä olleskaan mutta onhan se suoritus varmempaa jos kontakti pitää.

Tupla on saalisviettinen ja itse koen sen haasteellisemmaksi palkata kuin ruoka. Ruoalla palkkaamisessa käytetään hyväksi koiran ahneutta ja jopa nälkää eli koiraa pidetään ennen kisoja monta päivää syömättä(pahimmillaan!) ja toki ruoalla palkkaaminen on silloin hyvin palkitsevaa koiralle. Sama ei toimi saalisviettisellä - jos en kolmeen päivään leiki koiran kanssa pallolla niin tekeeekö se kisoissa kaiken pallon toivossa - no ei ehkä. Tuplan kierrokset saa nostatteua melko helposti oikeaan vireeseen pallon tai kepin avulla mutta se vire täytyisi pitää esim juuri koko BH-kokeen ajan. Sama ongelma vepessä avoimen viennissä - miten saada koira uskomaan, että on kannattavaa viedä jos vastaanottamassa on täysin flegmaattinen henkilö, joka vuoren varmasti ei ole kiinnostunut koiran kanssa leikkimään sen enempää pallolla kuin kepilläkään. NO, näitä asioita on koko kesä aikaa harjoitella ja näyttäisi siltä, että vepekaudesta tulee tavallista pidempi kun kevät on niin etuajassa. Vesien lämpenemistä odotellen...