Kuinka sekaisin voi asiat joskus mennä...

Asumisjärjestelyistä mainitsinkin jo aikaisemmin, että koska asumme talvet kaupungissa rivarissa meillä ei ole talvipentueita. Ompun keväinen astutus ei tuottanut tulosta ja seuraavasta juoksusta astuttaminen olisi mahdollisesti tuonut niitä talvipentuja mutta astuttamisen siirtäminen tulisi taas päällekkäin Tuplan seuraavan astuttamisen aikaan. Koska oli tiedossa, että Tuplan juoksu alkaisi kesällä katkaisten taas vepe- ym muun harrastustoiminnan ajattelin, että miksen nyt "uhraisi" taas yhtä kesää ja sitten ensi kesänä minulla olisi kaksi narttua, Tupla ja Tuplan tytär, joitten juoksut toivon mukaan olisi eri aikoina, jolloin voisin ainakin toisen kanssa harrastella vaikka nyt sitten sitä vepeä.

No, tuumasta toimeen. Mielessä oli ensin yksi uros jolle tein jalostuskyselyn mutta ennen kuin ehdin saada vastauksen laitoin toisen urosvaihtoehdon menemään ja sain vastauksen sille jälkimäiselle Ht:n Åperaatio Åsku "Juju"  ja koska juoksu sitten alkoikin menimme pojan luokse Kajaaniin Juhannuksena, jotakuinkin niitten päivien mukaan miten Tuplan edellinen astutus oli onnistunut. Vaan eipä onnistunut nyt. Juju ei ollut Tuplasta juurikaan kiinnostunut vaan karkaili naapuruston narttujen luokse. Seuraavana päivän oli vielä vähemmän kiinnostunut ja tulimme siihen tulokseen, että juoksu oli ohi. Ajelin takaisin kotiin tuloksettoman mutta mukavan vierailun jälkeen, kiitos Sari ja Tommi!

Pari päivää mietin, että mikä meni vikaan ja koska asia vaivasi päätin ajaa Mäntsälään ottamaan progen, jotta saisin vastauksia ja olisin seuraavalla kerralla viisaampi. Mäntsälän klinikalla progetuloksen saa jo saman päivän iltapäivällä. Solunäyte ja proge 5.8 näytti ettei juoksu suinkaan ollut ohi vaan oikeastaan vasta parhaat päivät alkamassa. Koska en millään olisi enää jaksanut, taikka ehtinyt ajaa toistamiseen Kajaaniin, olin yhteydessä toisen uroksen(Hitsinpimpula Anselmi "Jeppe") omistajaan ja kasvattajaan ja koska asuivat lähellä Mäntsälää sovittiin tapaamisesta. Jeppe ja Tupla kiinnostuivat toisistaan ja Jeppe yritti astua mutta koska päivä oli kuuma eikä homma heti onnistunut ehdotin, että ottaisin Jepen mukaani Lemille pariksi päivää niin saisivat kiireettä harjoitella. Maanantai-iltana Jeppe tuli sitten Lemille mutta astumista ei tapahtunut. Yön nukkuivat molemmat oikein hyvin - Tupla minun kanssa makuuhuoneessa ja oven takana eteisessä Jeppe.

Seuraavana päivän minulla oli menoa ja laitoin poissaoloni ajaksi koirat eri huoneisiin, koska halusin olla paikalla näkämässä mahdollisen astumisen. Olin poissa noin neljä tuntia ja kun tulin niin yllätys, yllätys koirat olivatkin samassa huoneessa. Olivat siis osanneet avata huoneitten välisen oven ja se mitä oli tapahtunut tai jäänyt tapahtumatta, sen tiesivät vain koirat sekä Jorma-kissa.  Seuraavana päivänä sama homma - minun nähden ei astumista tapahtunut mutta kun taas erotin koirat muutamaksi tunniksi kaupunkireissuni ajaksi, oli molemmat taas samassa huoneessa kun tulin takaisin. Palautin Jepen keskiviikkona Kouvolaan - kiitos Päiville ja Eijalle vastaantulosta. Ajokilometrejä oli tullut niin paljon viikon sisällä, että olin jo ihan sippi ajamisesta. Koska en ollut astumista nähnyt koko aikana, silloin kun annoin koirien olla luvan kanssa yhdessä,  päättelin että tuskin ne minun poissaollessanikaan olivat astuneet - vähänkö olen yksinkertainen :)

Mutta nyt kun Tupla on ilmoitettu päivän kestävälle tokokurssille, BH-kurssille, kahteen vepekisaan, erkkariin oli tarkoitus ilmoittaa, niin nyt sitten alkaa vahvasti näyttää siltä, että Tupla on tiine. Vielä viime viikolla mietin, että onkohan Tupla kipeä kun on niin väsynyt ja, että onkohan tullut annettua liikaa ruokaa kun maha heiluu puolelta toiselle sen kävellessä. Vasta kun muita ulkoisia merkkejä alkoi näkymään aloin epäillä, että josko sittenkin Jeppe olisi astunut Tuplan heidän kaksinollessa. Uroksellahan on yksi pentue ennestään joten astumisosaamisesta on näyttöä vaikkei se minun läsnäollessa tehnyt muuta kuin harjoitteli. On ne niin ketkuja nuo elukat :)

Ensiviikon tiistaina tulee mahdollisesta astumisesta 4 viikkoa ja pakkohan se on ultraan mennä. Eilen vepetreeneissä tein Tuplan kanssa vain muutaman pienen vientiharjoituksen. Ensi lauantainen tokopäivä pitänee peruttaa myös. Jos nyt ensi viikon ultra tosiaan näyttää tiineyden, peruuntuu kaikki kesän tapahtumat niin koiralta kuin emännältäkin mutta jospa saisimme Tuplalle nyt sen kaverin vihdoinkin. Savonlinnan viikonlopun aikana Tupla vepeili innokkaana mutta oli yllättävän kireä muita kuin Omppua kohtaan. Ajattelin sen johtuvan siitä, että Tuplalla on ollut niin vähän kontakteja muihin koiriin kun se on ollut jo pari vuotta ainut koira, eikä sillä ole ollut leikkikaverina kuin Omppu silloin tällöin mutta näin jälkeen päin ajatellen voi olla, että hormoonit ja tiineys on hieman vaikuttanut asiaan.

Muutaman kuva Jepestä ja morsmaikusta

jeppe5-normal.jpgjeppe4-normal.jpgjeppe6-normal.jpgjeppe3-normal.jpgjeppe2-normal.jpg