Johan ne muutkin heräsi noitten lonkkien osalta

No, joo...muistanpa joskus lukeneeni sellaisen mielipiteen, että jos pentueessa on yksikin purentavikainen esim. alapurenta niin kaikki sisaruksetkin pitäisi jättää pois jalostuksesta   joo-o, viis siitä vaikka sattuisivatkin olemaan terveitä niveliltään mutta jos ne hampaat...

Viime kesän erkkarissakin tuomarin päähuomio tuntui kiinnittyvän hampaisiin ja pilkkuihin mutta vastaavasti ontuvia koiria sijoitettiin. Onko mitään järkeä?!

Pitäiskö alkaa järjestämään ns varjonäyttelyitä, joissa pilkut eivätkä hampaitten asennot määräisi tulosta vaan se miten koira liikkuu tai ainakin vähintään se, että koira liikkuisi ontumatta   Näitä uroksia/narttuja sitten voisimme käyttää jalostukseen, tietenkin terveeksi kuvattuina vaikkei meillä voimassa olevaa pevisaa olekaan. 

Mutta niin kuin aikaisemmin mainitsemani steriloitu uros, jolla huonot lonkat ja kyynärpäät, niin myös meidän Tupu sai lääkäriltä laihdutusmääryksen. Kirppu ei ollut lekurissa mutta varmaan sille tulisi sama tuomio. Mikä hemmetti siinä on, että kun uros menettää kulkuset ja nartut kohtunsa niin alkaa kamala nälkä - loputun ruokahalu eikä tarvitse kuin avata jääkaapin ovea niin saman tien puntari värähtää steriloidulle koiralle kilon lisää??!!

Lihavuus on todella pahaksi niin huononiveliselle kuin myös vanhenevalla koiralle, jonka terveisiinkin niveliin saattaa ennen pitkää tulla nivelrikkoa. Melko varmasti tulee ja siksipä kennelliittokin huomioi iän jos on kuvattu yli 5-vuotias koira. 

Itse en ole oikeastaan koskaan ollut ylipainoinen - en edes lähellä sitä - kiitos geenien mutta niin vain on lonkka alkanut vaivata. Öisin herää kun lonkkaa särkee ja joutuu vaihtamaan asentoa mutta onneksi se ei vaivaa liikkuessa vaan ainoasaan maatessa. Hmmh...liekö koirilla sama juttu?